Jag började som konstnärlig sökare inom andlighet, men i dag vet jag att svar på mina frågor finns inom mig själv

Mycket i våra liv handlar också om månen och dess varv. Det finns flera månfaser och de fyra främsta är Nymåne, Halvmåne mot fullmåne, Fullmåne och Halvmåne i nedan.DSC_1559 (3)

Har du någonsin funderat över varför kvinnor är så föränderliga? Alltifrån den föränderliga vikten till alla de humör som vi upplever under en vanlig vecka har vi alltid högre höjdpunkter och dalar än våra manliga motsvarigheter. Vad beror det på? Det är för att månfaserna styr det kvinnliga psyket och våra hormoncykler och månen fluktuerar mycket mer än solen. Månen byter till exempel stjärntecken på två och ett halvt dygn, medan solen inte byter tecken mer än en gång i månaden. Månen har fyra faser inom cykeln på 28 dagar, medan solen har fyra motsvarande faser under ett 365 dagar långt år. Så även om det kan vara en utmaning för oss kvinnor att uppleva så mycket förändring på så kort tid innebär det också en möjlighet att accelerera vår psyko-emotionella utveckling.

Detta kan man göra genom att hela tiden försöka förstå hur månfaserna och månens övergång mellan olika stjärntecken påverkar oss. När månen rör sig från ett stjärntecken till nästa känner vi dess påverkan, oavsett hur vårt personliga horoskop ser ut. Månens olika faser påverkar oss alla.

De flesta är medvetna om att månens gravitationskraft påverkar ebb och flod i våra vattendrag på jorden och med tanke på att den genomsnittliga människokroppen består till nästan 80 % av vatten är det inte underligt att både sjukhus och polisstationer får mer att göra när det är fullmåne. Det är då vi människor upplever vår ”flod” av känslor. Ursprungsbefolkningar har alltid haft insikt om månens inverkan på människan och under den neolitiska eran skapade man månkalendrar. Många moderna kvinnor förstår inte vilken inverkan månens faser har på dem och en del skäms när de ibland känner sig uttröttade eller lättirriterade. Men vi kan leva i samstämmighet med månfaserna och dra nytta av allt positivt om vi öppnar vårt medvetande för den här kopplingen och ser att denna kunskap är stärkande.

Nymåne visar den arketypiska kvinnans fas och under den här tiden kommer den arketypiska kvinnan fram. Det är den visa gudinnan – ”hon som ser allting”. Om vi välkomnar henne medvetet hjälper hon oss att förädla vår kraft genom att fördjupa vår medvetenhet om det intuitiva, som efterlämnar ett varv av insikter som även andra har glädje av.

Halvmåne mot fullmåne – Jungfrufasen – i den här fasen kommer jungfrugudinnan fram – ”hon som upplever nytt hopp och inspiration”. Om vi välkomnar henne medvetet ger hon oss en känsla av lättsamhet och hjälper oss att tro på våra drömmar.

Fullmåne – Moderfasen – Modergudinnan dominerar under den här fasen. Om vi välkomnar henne medvetet kan ”hon som är full av den mänskliga vänlighetens mjölk” hjälpa oss att ta hand om oss själva och uppmuntra andra att uppfylla sin högsta potential.

Halvmåne i nedan – Häxans fas – Under den här fasen upplever vi henne ”som oberoende och moget tar ansvar för sin skörd i livet”. Inverkan från Häxans fas hjälper oss att integrera livslektioner så att våra val kan spegla våra kärnvärderingar.

Utifrån dessa olika månfaser kan man varje dag – genom Tanishkas dagliga blogg – få inblick i vad som kan vara till gagn just för dagen. Och i dag, onsdag 15 november befinner sig månen i Vågens stjärntecken och det kommer att fokusera på våra partnerskap för nästa dag eller så. Här handlar det en del om inbjudan för måntransiten genom Vågen – som fredsmäklaren. Vi gör det genom att överväga ett problem från den andras synvinkel. Vågen uppmuntrar oss också att hävda vårt perspektiv med mental klarhet, inte uppskattad av känslor, vilket gör oss mindre reaktiva och mer benägna att verkligen höra den andra personen. Så överväg hur du kan balansera rättvisans skala i ditt liv med några välvalda ord för att skapa ett vinn / vinn resultat för alla berörda.

Ha en god fortsatt dag alla fredsmäklare och andra ~

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: