Jag började som konstnärlig sökare inom andlighet, men i dag vet jag att svar på mina frågor finns inom mig själv

BildÅret går sakta men säkert mot sitt slut och jag kommer att lägga det till handlingarna som ett bland de mest minnesvärda, med händelserika upplevelser och möten med personer som jag ej i min vildaste fantasi vågat hoppas på men som ändå besannats. Önskningar förverkligades och efter ett par års studier slog den första in och jag blev certifierat medium på Academy for Inner Potential. Visst, medialiteten har funnits med sedan allra första början men fick en välbehövlig förfining efter skolans teoretiska och praktiska skolning.

Den andra av mina sedan länge närda önskningar blev också den förverkligad. För andra gången i mitt liv, fick jag den stora äran och förmånen att rent fysiskt närvara och delta i en av Adam McLeod Drömhealerns healing seminarium. Resan gick till Toronto och denna gång slog en kursare från Akademin följe och det gladde mig att även hon var intresserad av att lära mer om healing. Att vi därtill fick möjligheten att samtidigt se Niagarafallen gjorde inte saken sämre utan tvärtom förgylldes vår Kanada resa än mer. Naturligtvis var Adams workshop, med den för året nya presentationen, den absoluta höjdpunkten och det som jag kommer att dela med mig av här.

Den unge och kände energi-healern och nu även Dr. i Naturläke Medicin, som på distans healade/läkte rockmusikern Ronnie Hawkins från bukspottkörtel cancer för 10 år sedan, presenterade ett pedagogiskt seminarium och två grupphealing sessioner. Nästa år kommer Dr Adam McLeod att etablera en Naturläke Läkar- och Healing Klinik i Vancouver. Den nya byggnaden är på gång att ta form.

Som medium, konstnär och healer, med en filantropisk livsfilosofi, är jag glad och tacksam över Adams oförtröttliga stävan att rent vetenskapligt förstå hur våra avsikter kan ha så stor förmåga avseende läkning. Det kommer människor från hela världen för att delta i hans seminarier och Adams forskning och föreläsningar förändrar attityder och energihealing vinner snabbt en global acceptans.

Adam lägger fokus på problemets grundläggande orsak och inte på symptomet. Hans presentation täckte ett fascinerande spektrum av ämnen, inklusive inflammation och kronisk sjukdom, vetenskapen om åldrandet och framtida medicin.

Under sitt tal förklarade Adam att healing med avsikt påverkar såväl dig själv som alla runt omkring dig och därför är det viktigt att alltid ha positiva tankar. Han benade ut hur avsikt kan påverka ditt DNA, även kallad Epigenitik. Hur du uppfattar din omgivning påverkar din biokemi. Självklart känner vi konsekvent till att alla lugna människor på lång sikt kommer att hålla sig friskare än stressade människor.

Beträffande ämnet stress och inflammation så förklarade Adam att när du är upprörd är där en direkt neurologisk förbindelse till din mage. Intressant nog är din hud och mag- tarmkanal sammanhängande, som en slags kringelform så eventuella magproblem visar sig på din hud. En inflammerad tarm attraherar, eller drar till sig vatten – uppblåsthet – vilket kan vara ett tillfälligt obehag. Dock, när gastrit-området är inflammerat under en lång tidsperiod så skadar den kroniska inflammationen cellerna vilket resulterar i något som kallas för ”läckande tarm”. I en frisk tarm är cellerna placerade tätt  tillsammans. I en läckande tarm är de skadade cellerna istället löst sammansatta vilket resulterar i att partiklar som inte bör vara där läcker ut i blodet. Detta kan bryta ner immunförsvaret och resultera i ett brett spektrum av kroniska sjukdomar, inklusive hudcancer, diabetes, Alzheimers sjukdom och kronisk hjärtinsufficiens. För att förbättra din kost föreslår han ett tillägg av glutamin, probiotika och omega3.

När det handlar om energi kan Adam känna haveriet i en persons immunförsvar genom vederbörandes energifält/aura och säger att det känns som att ”saker” fastnat på hens aura. När han rör sin hand genom energifältet kommer den stillastående energin till honom och då skakar han bara bort det.

Adam fortsatte sin föreläsning med att beskriva cellminne och det bästa exemplet handlar om en hjärttransplantation där mottagaren tar på sig donatorns personlighet.

Adam förklarade att när du varit sjuk under många år minns dina celler sjukdomen så att sjukdomens uppblossande upprepas. Varje cell är medveten om dess omgivning och ditt sinnes arbete är att samordna alla celler för att få dem att arbeta tillsammans. Adam föreslår att du förbättrar din hälsa genom att samtala med dina celler. Låt dom veta att det är du som är chefen och det är dags att glömma den gamla sjukdomen och istället komma ihåg det nya friska tillståndet att vara.

Som det står i Adams fjärde bok ‘Intention Heals’ – ”Din kropp består av triljoner av celler och där är ett oräkneligt antal kemiska reaktioner som äger rum varje sekund. Alla dessa reaktioner är påverkade på en molekylär nivå, genom dina avsikter, vilka är den drivande källan som manipulerar energi och informationssystem. När du förväntar dig ett positivt resultat sänder du denna avsikt inom dig själv och då inleds en kaskad av biokemiska reaktioner i din kropp. Din avsikt har satt allt i rörelse för att påverka händelserna så att de är i linje med dina tankar. Dina avsikter påverkar saker långt bortom din medvetenhet. Din kropp lyssnar på vad du själv säger och reagerar därefter. Du är själv ansvarig för välmåendet av varje cell i din kropp, precis som en förälder är ansvarig för sin avkomma. Tänk i termer av föräldraskap över dina celler, då du bara ger det som är bäst för dem. Ge eller föd dina celler med de bästa möjliga ingredienserna för optimal fysisk och psykisk hälsa. Uppmuntra dig själv med positiva tankar, precis som du skulle inspirera ditt barn.”

Detta var en kort sammanfattning av det jag fått ta del av under denna mitt livs andra vistelse i Kanada och jag hoppas att det jag fått med mig därifrån också kan komma många andra till gagn. Precis som vid mitt första besök och workshops deltagande, Vancouver 2010, kom jag även denna gång att uppleva spännande saker under själva grupp healing sessionerna. Vid första behandlingen kände jag som en slags mycket varm eldflamma som omsvepte hela mig. Bara som allra hastigast. Och under den andra sessionen kände jag pirrande förnimmelser på min ena fot och vid ena tinningen. Jag hade även ett par förunderliga inre syner som jag uppfattar som något som kan ske i framtiden och som jag därför behåller för mig själv.

Ännu har året inte nått sitt slut och fler spännande saker kommer att hända, likväl som hänt efter ovan nämnda besök till Toronto. Till exempel min Italien resa i september månad, då jag deltog i konstutställningen, the Biennale of Chiancianio 2013. Detta är dock ett annat ämne och får vänta till någon senare blogg.

 

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: