Jag började som konstnärlig sökare inom andlighet, men i dag vet jag att svar på mina frågor finns inom mig själv

Vilken trevlig gåva

PresentSå fantastiskt glad jag blev när jag såg att jag utsetts till veckans konstnär i Svenska Konstnärer, och som redaktionen tycker förtjänar lite extra uppmärksamhet. Det är verkligen roligt att någon gång mellan varven få synas lite mer än vanligt i detta sammanhang, för sannerligen är det nog ingen som kan påstå att konstnären har en lätt väg att vandra. Åtminstone inte i Sverige där vi har flest konstnärer per capita i hela världen. Emellertid gör vi det själva till vad vi vill att det ska bli. Jag tänker på lagen om att ge. Eller om du så vill, lagen om att ge och ta emot, eftersom universum fungerar genom en dynamisk växelverkan. Som exempel menar jag att man skulle kunna börja sin dag med att säga; ”Idag ska jag tacksamt ta emot alla gåvor som livet har att erbjuda mig.” För tanken att ge har kraften att påverka andra. I positiv bemärkelse.

Själv har jag infört ett internt system inom mitt eget väsen som jag i möjligaste mån försöker att ha som en slags riktlinje i min vardag. Jag försöker följa detta och det lyder enligt följande;

  • Vartän jag går och vem än jag möter, ska jag ge en gåva.

Gåvan kan vara en komplimang, en blomma, en bön. De kraftfullaste sätten att ge är faktiskt inte materiella. Gåvor som uppmärksamhet, tillgivenhet, uppskattning, kärlek och att bry sig om är några av de värdefullaste gåvor du kan ge, och det kostar ingenting. Vidare uppmuntrar jag mig själv till följande förhållningssätt;

  • När jag möter någon ska jag tyst sända dem en välsignelse, önska dem lycka, glädje och skratt.

Jag ska ge och ta emot livets värdefullaste gåvor genom att tillämpa följande – att bry mig om, tillgivenhet, uppskattning och kärlek.

Detta är en av de 7 av Deepak Chopras, Livets 7 andliga lagar, som jag tycker passar väldigt bra in på just denna dag när jag upptäckte den fina gåvan som tilldelats mig för hela veckan.

Tack så hjärtans mycket!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: