Jag började som konstnärlig sökare inom andlighet, men i dag vet jag att svar på mina frågor finns inom mig själv

http://www.independent.ie/health/health-news/chronic-pain-is-determined-by-emotions-scientists-believe-3154924.html

En studie har visat att känslor kan avgöra varför vissa människor är mer benägna att drabbas av kronisk smärta än andra. Forskare säger att det känslomässiga tillståndet i hjärnan kan förklara varför olika individer inte svarar på samma sätt inför liknande skador. Vissa återhämtar sig helt, medan andra förblir i ständig smärta.

Hjärnskannings studier visade för första gången hur kronisk smärta framstår som ett resultat av en känslomässig reaktion på en skada. Processen innefattar en interaktion mellan två områden i hjärnan, den främre storhjärnsbarken (cortex) och accumbens kärnan (nucleus accumbens).

Ledningsforskaren professor Vania Apakarian från Northwestern University i Chicago, USA, säger: ”Skadan i sig är inte tillräcklig för att förklara den pågående smärtan. Det har att göra med skadan kombinerat med tillståndet i hjärnan.”

Ju mer känslomässigt hjärnan reagerade på den ursprungliga skadan desto mer sannolikt var det att smärtan kom att finnas kvar efter att skadan hade läkts, sa han.

Professor Apakarianan tillade: ”Det kan vara så att dessa delar av hjärnan är mer spännande att börja med hos vissa individer eller så kan det finnas genetiska och miljömässig påverkan som predisponerar dessa områden i hjärnan som interagerar på en retbar nivå.”

Forskningen involverade 40 frivilliga, där alla under en episod hade lidit av ryggsmärta som varade en till fyra månader. Fyra hjärnröntgens undersökningar utfördes på varje deltagare under loppet av ett år. Resultaten, som publicerats i tidskriften Nature Neuroscience, gjorde det möjligt att med 85 procents noggrannhet förutsäga vilka personer som skulle komma att utveckla kronisk smärta.

Accumbens kärnan lär resten av hjärnan hur man ska värdera och reagera på omvärlden. Prof Apakarianan sa att denna accumbens kärna kan använda den initiala smärtsignalen för att lära/visa andra delar av hjärnan hur kronisk smärta kan utvecklas. Han tillägger, ”nu hoppas vi att kunna utveckla nya terapier för behandling som grundar sig på detta konstaterande.”

Översättning: Carina Ehlers

~ Jag tycker det är positivt att se att vetenskapen går i en riktning som förhoppningsvis kommer att få bort oss från piller – för att istället lära oss att bryta sinne/känslomässiga bindningar som kan hålla oss kvar i en slags fysisk fångenskap. ~

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: