Jag började som konstnärlig sökare inom andlighet, men i dag vet jag att svar på mina frågor finns inom mig själv

Här handlar det om att ändra framtida situationer genom sina avsikter.

Tids Perception

”Tid är det som hindrar allt från att hända på en gång.” – John Archibald Wheeler

Vad du känner är baserat på vad du kan föreställa dig för slags känsla. Kom ihåg att sinnet är obegränsat. Hur vi tolkar varje händelse är unik. Rättegångssalar är beroende av detta fenomen. Ögonvittnesmål skiljer sig åt, inte för att vittnena ljuger, utan för att de har olika filter och ser och upplever händelser på olika sätt. Din tidsuppfattning är ett av dessa filter.

Tänk på NUET som en bro. På ena sidan av bron är vårt förflutna som består av alla händelser, sannolikheter och val som har lett oss till vårt NU. På andra sidan av bron är vår framtid som innehåller alla möjliga och sannolika realiteter. Bron, eller vårt NU, är vår utgångspunkt för kontroll och makt över våra intentioner/avsikter.

Föreställ dig att du vill påverka en framtida tidpunkt; du kanske har en tenta nästa dag. Du har studerat flitigt men känner dig fortfarande orolig. Visualisera att du öppnar tenta papperena och alla frågor ser bekanta ut. Frågorna behandlar just den information som du har förberett dig på. Se dig själv skriva ner alla svar, och vet att de är korrekta. Ju mer realistiskt du kan göra denna visualisering, desto mer förberedd kommer du att vara för denna framtida händelse.

Detta är hur vi kan förändra ”framtida” händelser genom våra avsikter. När du förändrar din framtid förändrar du även din föreställning av förflutna händelser. Till exempel om du i det förgångna kände fruktan när du skrev en tentamen och hade den avsikten, då skulle det ha effekt på hur bra du gjorde ifrån dig på den tentan. Men du har bestämt dig i – NUET – att du kommer att förändra din framtid genom att visualisera, som nyss nämndes. Du ändrar alltså samtidigt din uppfattning om det förflutna.

Att andas in ARGON i grundämnesform är ett intressant exempel på en tanke i tiden. Eftersom det är en ickereaktiv gas finns argon nu i vår atmosfär i samma form, såsom den funnits i miljarder år. Tänk dig alla de förändringar som jorden har upplevt sedan början av vår planets existens. Ta nu ett djupt andetag… denna fläkt av luft innehåller några av de atomer som också inandades av de första människorna som gick upprätt. Suddar inte detta ut de stela linjer vi drar mellan dåtid, nutid och framtid?

Våra fysiska och mentala perspektiv på tidens gång är en individuell upplevelse. I en film ”små rackarna”, hänvisade en femåring till en händelse som inträffade fem år före, som början av tiden. Från hans perspektiv var det början på tiden. Likaledes har vi alla vårt eget koncept av tidens gång i relation till hur det påverkar våra liv. Tiden är bara strukturerad genom betraktarens ögon: DU.

Visst ställs vi inför svårigheter och utmaningar varje dag, men det som gör skillnaden är inte så mycket problemens detaljer, utan hur man uppfattar och hanterar dem. Hur man reagerar är viktigare än vad det är som händer. Vi väljer alltid vår egen inställning och om vi, vår ”vuxenhet” till trots, kunde försöka att efterlikna barn lite mer så vore mycket vunnet. Barn har en naturlig fallenhet för humor och skrattar eller fnittrar ungefär 145 gånger per dag – mot en genomsnittlig vuxen som bara skrattar fyra till fem gånger per dag. Barn lever i den glädjefyllda stunden. De uppskattar det som händer i Nuet.

”Hela människans liv Är, men en viss tidpunkt; låt oss njuta av det.” – Plutarchos

Källa: Adam McLeod (Adam Drömhealern) – ur Intention Heals

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: